ponedjeljak, 5. srpnja 2021.

PRODAJA KLIMA/UGRADNJA KLIMA/OVLAŠTEN SERVIS KLIMA






Mob:066/459-979  Viber

Ulica:Srđe Zlopogleđe 89/78000 Banja Luka


Popravke i servis svih modela klima uređaja

Popravka klima uređaja se odnosi na sve dijelove i sklopove na klimama bilo kog proizvođača bilo da je u pitanju popravka elektro-sklopova na spoljnoj ili unutrašnjoj jedinici, popravka plastičnih dijelova maske na unutrašnjoj ili na spoljnoj jedinici, popravka kompresora klime, popravka turbine, zamjena freona ili cišćenje klima uređaja.

 

 SERVIS ZA SLEDEĆE VRSTE KLIMA:

 

STANDARDNI KLIMA UREÐAJI

INDUSTRIJSKI KLIMA UREÐAJI

POLUINDUSTRIJSKI KLIMA UREÐAJI

 

Servis elektronike za sve tipove klima uređaja

Naši serviseri su osposobljeni za otklanjanje svih vrsta kvarova na elektronici kako na unutrašnjim

tako i na spoljim jedinicama. Ukoliko imate bilo kakav problem sa elektronikom najpre isključite Vaš

klima uređaj i pozovite nas na broj telefona 065/459-979

a naši ovlašteni serviseri će taj problem riješiti za Vas.

Pored gore navedenih mi smo u mogućnosti da Vam obezbjedimo i popravku svih drugih vrsta kvarova na klima uređajima.Ukoliko Vam je neophodna stručna popravka klima uređaja slobodno nas pozovite.


VRŠIMO POPRAVKU/SERVIS INDUSTIJSKIH KLIMA UREÐAJA 

Višezonalni VRV i VRF sistemi grijanja hlađenja i centralne ventilacije

 

Šta su VRF / VRV sistemi?

 

VRV (Variable refregerant volume)


Rad ovog sistema leži u potpunoj autonomiji unutrašnjih blokova. Treba napomenuti da klima uređaj će proizvoditi toliko hladnoće, koliko je potrebno njegovim internih djelovima (blokovima) za održavanje određene operacije. Na primjer, u jednoj prostoriji temperatura će biti +23, i +15 u drugoj. Većina takvih modernih sistema mogu sadržavati do 40 nezavisnih operativnih blokova.


VRF (Variable refrigerant flow)


Taj sistem obuhvaća dvije ili tri cijevi, koje su postavljeni neposredno na unutarnje blokove. Kada se sistem sastoji od samo dvije cijevi moguće je samo grijanje ili hlađenje vazduha u prostoriji, a kad je sistem u tri – cijevi klima uređaja mogu istovremeno i grijati i hladiti. Bitnom prednošću sistema VRF tipa je mogućnost kombinovanje različitih unutarnjih jedinica: zidnih, kasetnih, kanalnih,okoloplafonskih, podnih. To pruža mogućnost servisa u prostorijama sa bilo kojim interijerom bez pogoršanje plana interijera.Znatna udaljenost izmedu unutrašnjih i spoljnih jedinica (do 100 metara)omogućuje sakrice određenih tehničkih prostorija. Takvi sistemi mogu klimatizirati čak i visoke zgrade.


Čišćenje klima uređaja

 

Glavni razlog lošeg kvaliteta vazduha i neprijatnog mirisa u prostorijama koje se klimatizuju je slabo ili ne retko nikakvo održavanje klima uređaja. Da bi se održala ispravnost klima uređaja i sprečio razvoj bakterija nephodno je izvršiti periodično čišćenje klima uređaja koje ne podrazumjeva samo pranje filtera u unutrašnjoj jedinici i koje treba da obavlja za to ovlašteni servis. Nemojte dozvoliti da Vaša klima postane izvor zaraze ili da vam se klima pokvari. Čišćenje klima uređaja je poželjno uraditi pred početak ljetne sezone kako bi se obezbjedio nesmetan rad uređaja i čist vazduh.

 

Čišćenje klima uređaja podrazumeva sledeće:

 

- čišćenje filtera unutarašnje jedinice

- odmašćivanje isparivača na unutrašnjoj jedinici

- čišćenje ventilatora (turbine)

- čišćenje odvoda za vodu (kondenza)

- čišćenje plastičnih dijelova unutrašnje jedinice

- kontrolu količine freona

- kontrolu elektro-mehaničkih sklopova

 

Zbog toga što klima kroz sebe provlači sav vazduh iz prostorije u kojoj se nalazi posle nekog vremena dolazi do taloženja isparenja i prašine na turbini klime. Čišćenje turbine klima uređaja ne omogućava samo normalan rad klime pri hlađenju i grijanju već vas i oslobađa od opasnosti nagomilavanja opasnih gljivica i mikro-organizama koji mogu da utiču na zdravlje respiratornih organa.Posle duge upotrebe zaprljane klima uređaje moguće je temeljnim i stručnim čišćenjem vratiti u prvobitno fabričko stanje, a samim tim omogućavate pouzdan rad Vašeg klima uređaja i čist i zdrav vazduh u prostoriji u kojoj boravite. Naš servis za popravku klima uređaja će Vam to omogućiti velikim servisom klime koji podrazumeva sledeće:

- skidanje klima uređaja

- rastavljanje svih dijelova klime

- temeljno pranje i dezinfikovanje svih pojedinačnih dijelova

- ponovno sastavljanje i vraćenje temeljno očišćene klime na mjesto

 

Provjera freona

 

Nedovoljna količina freona u klima uređaju najpre se manifestuje slabim hlađenjem ili bukom koja dolazi iz spoljne jedinice zbog lošeg rada kompresora i može prouzrokovati ozbiljan kvar klima uređaja. Zbog toga je neophodno vršiti periodičnu provjeru količine freona u klima uređaju i po potrebi dopunu freona. Provjera se vrši uz pomoć posebnih manometara, a količina freona koji nedostaje može se dodati na osnovu radnog pritiska ili uz pomoć posebne menzure za freon. Takođe je neophodno izvršiti i provjeru svih spojeva na bakarnim vodovima da kojim slučajem nije došlo do popuštanja spojeva i curenja freona.

 

Provjera struje na kompresoru

Osim provjere količine freona za dobar rad kompresora na klima uređaju je neophodno provjeriti i strujne elemante na spoljašnoj jedinici koji omogućuju rad kompresora koji je najvažniji (i najskuplji) dio svakog klima uređaja.

 

Rješavanje curenja na spoljnoj i unutrašnjoj jedinici

 

Često se dešava da spoljašnja ili unutrašnja jedinica na klima uređaju procuri tj. da iz nje počne da kaplje voda po zidu u prostoriji ili po fasadi ako je u pitanju spoljna jedinica (iz crijeva za kondenzaciju vode). Razlozi za to su razni od loše postavljenog uređaja pa do banalnih kada na primjeru crijevu za odvod dospe neka necistoca i začepi ga. Voda otiče prirodnim padom tako da i malo začepljenje može da predstavlja problem. Ovakvi problemi se najčešce rješavaju jako brzo i bez većih posledica. Naš savjet je da u tom slučaju isključite klimu iz struje i da nas pozovete a mi ćemo problem riješiti u najkraćem roku.

 

Izmještanje klima uređaja

 

Ponekad je potrebno izvršiti izmeštanje klima uređaja iz razloga preseljenja ili zbog potrebe klimatizovanja neke druge prostorije. Naši serviseri su tu da Vam svojim savjetom i znanjem pomognu da izaberete adekvatnu poziciju za Vaš klima uređaj.

 

Grijači za klima uređaje (grijač spoljne jedinice i kond. crijeva)

 

Za razliku od inverterskih klima uređaja koji mogu da rade i na većim minusima u zimskom periodu “obične” klime imaju problem koji se lako rešava ugradnjom grijača na spoljnoj jedinici klime i na crijevu za odvod kondenza. Time se omogućava rad ovakvih klima uređaja i na nižim temperaturama kada Vam je potrebno da se grijete na klimu.


- Sve radove izvode iskusni VKV majstori.

- Za sve radove dobijate fiskalni račun

- Garancija za sve izvršene usluge i radove


Dugogodišnje ISKUSTVO, profesionalna STRUČNOST i sjajne PREPORUKE zadovoljnih klijenata, su GARANCIJA KVALITETA naših usluga.


"ELEKTRO-VUKOJEVIC" VUKOJEVIC MILORAD S.P.
ID broj firme: 4509879220003
PDV broj: 0509879220003
KONTAKT BROJ: Viber / Mob : + 387 65/614-046
Adresa: Srđe Zlopogleđe 89 ,78000 Banja Luka

Nema komentara:

Objavi komentar